Raspisan konkurs za projekte u nerazvijenim opštinama

Bez autora
Aug 30 2010

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je drugi Javni konkurs za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije u 2010. godini za nedovoljno razvijena područja. Pravo učešća na konkursu imaju najnerazvijenije opštine koje su svrstane u četvrtu grupu po stepenu razvijenosti i u nadležnosti su Kancelarije. Predmet konkursa je finasiranje i sufinansiranje izrade projektne dokumentacije i zahtevi za dodelu sredstava podnose se isključivo na konkursnim obrascima, uz koje se prilaže i ostala neophodna dokumentacija koja se može preuzeti na sajtu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Predloženi projekti treba da budu usaglašeni sa osnovnim principima održivog razvoja, a prioritet u odobravanju imaće projekti, odnosno planska akta, od regionalnog značaja, zatim projekti kojima će se urediti prostorni i generalni urbanistički planovi, kao i ostali infrastrukturni projekti. Po ovom kokursu za plansku dokumentaciju nerazvijenim opštinama koje su u nadležnosti Kancelarije predviđeno je oko 50 miliona dinara. Konkurs će trajati do 24. septembra 2010. godine, posle čega će biti objavljeni rezultati konkursa, kao i projekti koji su dobili sredstva za izradu projektne dokumentacije.

Raspisan konkurs za projekte u nerazvijenim opštinamaKancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je drugi Javni konkurs za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije u 2010. godini za nedovoljno razvijena područja.

Pravo učešća na konkursu imaju najnerazvijenije opštine koje su svrstane u četvrtu grupu po stepenu razvijenosti i u nadležnosti su Kancelarije.

Predmet konkursa je finasiranje i sufinansiranje izrade projektne dokumentacije i zahtevi za dodelu sredstava podnose se isključivo na konkursnim obrascima, uz koje se prilaže i ostala neophodna dokumentacija koja se može preuzeti na sajtu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja - www.kornrp.gov.rs

„Predloženi projekti treba da budu usaglašeni sa osnovnim principima održivog razvoja, a prioritet u odobravanju imaće projekti, odnosno planska akta, od regionalnog značaja, zatim projekti kojima će se urediti prostorni i generalni urbanistički planovi, kao i ostali infrastrukturni projekti. Po ovom kokursu za plansku dokumentaciju nerazvijenim opštinama koje su u nadležnosti Kancelarije predviđeno je oko 50 miliona dinara“, izjavio je Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Konkurs će trajati do 24. septembra 2010. godine, posle čega će biti objavljeni rezultati konkursa, kao i projekti koji su dobili sredstva za izradu projektne dokumentacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik